Историята на Винг Чун Клуб "БЕЙМО"

Начало|История
История 2019-08-17T15:06:10+00:00

Винг Чун Кунг Фу Клуб “БЕЙМО” е учреден по инициатива на Стефан Кунев през 2002 г.

Клуб Беймо е създаден с идеята да развива и предава Винг Чун Кунг Фу по метода на сифу Вонг Шун Люн.
Учредители са М. Козлица (основател на Мико Кунг Фу), Б. Караиванов (клуб Да Мо), К. Михаилов (клуб Гонг сао Вонг) , Н. Печанов (клуб Шампионите) и Стефан Кунев.

Клубът е регистриран според действащото в България законодателство, член е на Българска Феделация по Кунг Фу и Тай Чи с лиценз от министерството на младежта и спорта.

От 2007 инструкторите към клуб Беймо посещават семинари на преки ученици на сифу Вонг Шун Люн. Това са австралиеца сифу Дейвид Питърсън, сифу Нино Бернардо, сифу Гари Лам (понастоящем живеещ и преподаващ в Лос Анджелис), немсия специалист сифу Филип Байер и сифу Ли Хан Чен(главен инструктор на Пекинската полиция). Клубът е организатор на повече от 20 международни семинари, като тази дейност търпи непрекъснато развитие.

Въпреки че клуб Беймо няма спортна насоченост, през 2012 наши състезатели участваха на откритото републиканско първенство, където в конкуренцията на различни бойни изкуства завоюваха 2 златни и 3 сребърни медала. Успехът е значим и поради факта, че участие взеха само 4 състезатели. Техните успехи наредиха клуб Беймо на трето място-отборно. Същата година 5-ма наши състезатели участваха и на европейското открито и демонстративно първенство. Спечелиха 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал.

През 2018 година на световното обединено първенство, проведено в Италия, където се съревноваваха 5000 състезатели в различни дисциплини от 136 държави, клуб Беймо представи достойно България, като 4 състезатели спечелиха 2 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

През 2019 на първия открит турнир по Винг Чун в България за призът „Ип Ман“ клубът завоюва 7 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала и спечели призът.

В клуб Беймо преподават инструктори с дългогодишен стаж, сертифицирани от Световната Федерация по Кунг Фу и Тай Чи, дипломанти на НСА – профил треньори по кунг фу.

От 2018 година развиваме и йога, като нашият учител е дипломиран йога преподавател към НСА.
Към момента, клуб Беймо разполага с 2 зали в най-населените квартали на София, Люлин и Младост. Всяка от залите е оборудвана с всички уреди необходими за една пълноценна тренировка по Винг Чун. Имаме и самостоятелна, уютна зала за практики по йога.