Клуб „Беймо“ удари 10 години

Начало|Новини|Клуб „Беймо“ удари 10 години

Отбелязахме кръглата си годишнина с импровизиран купон в залата ни в Младост 3

текст: Асен Начев

[singlepic id=926 w=320 h=240 float=left]На 24 юни точно преди 10 години, сифу Стефан Кунев най-сетне официално регистрира Вонг Шун Люн Винг Чун Кунг Фу клуб „Беймо“.

Това стана повод на този ден, вместо обещаната ни символична тренировка, направо да преминем към импрозириран купон в залата ни с торта, напитки, много смях и снимки за спомен, с които да покажем, че освен в тренировките и в боя, ни бива и в други дисциплини.

Едно десетилетие съществуване дава повод без излишна скромност  да заявиш някои неща. За това време през „Беймо“ минават буквално хиляди трениращи Винг Чун. Клубът в лицето на сифу Стефан Кунев, въпреки многобройните изкушения на силно комерсиалното ни време и западане на бойните изкуства,  успя да запази традицията на Винг Чун.

Това не са просто красиви думи, а реален факт, който бе официално признат със сертификат, връчен на сифу Стефан Кунев от сифу Дейвид Питърсън през май месец тази година, с който той го призна официално за свой ученик и представител за България. Клубът стана член и бе сертифициран и като автентична школа по метода на сифу Вонг от новосъздадената през 2012 г. Асоциация на учениците на Вонг Шун Люн.

За тези години клубът създаде и много помощник инструктори. По настоящем действащите помощници на сифу Стефан Кунев са двама.

През последната една година клубът прие и предизвикателството да подготвя отбор за участие в националните състезанията на Българската Федерация по Кунг Фу и Тай Чи (БФКФ). От април 2012 г. досега наши състезатели участваха в три шампионата, на които освен че спечелиха много медали, придобиха и много ценен боен и тактически опит. Последният от тях  – Първото открито републиканско първенство по Кунг Фу, се състоя на 23 юни (неделя). В него участие взеха четирима наши състезатели (очаквайте скоро повече детайли от представянето им).

„Беймо“ може да се похвали и с това, че през април тази година, двама членове на клуба изкараха курс, положиха изпит и получиха и сертификати за съдии, даващи им право да реферират срещи на регионални и национални шампионати. Те приложиха придобитите си умения като главни и странични съдии за първи път на Откритото републиканско първенство.

В крайна сметка равносметката е – все по-качествено обучение и наложена методика, международно признание на школата, създаване на състезатели и помощник инструктори и най-важното опазване на автентичната традиция по метода на грандмайстор Вонг Шун Люн, наследена от човекът, „виновен“ за разпространението на Винг Чун по целия свят, грандмайстор Ип Ман!

снимки от събитието: [nggallery id=26]

2013-06-25T00:01:49+00:00