5 медала за „Беймо“ от Европейското първенство по Кунг Фу

Начало|Новини|5 медала за „Беймо“ от Европейското първенство по Кунг Фу

Четиримата дебютанти от отбора ни спечелиха отличия в категориите си

На провелото се на 15 декември Европейско първенство по Кунг Фу, чийто организатори бяха нашите приятели от Кунг Фу То‘а България, отборът на клуб „Беймо“ спечели 5 медала. Събитието се състоя отново в голямата спортна зала на Полицейската Академия в София.

Отборът на клуб „Беймо“ бе сформиран в последният момент. В него влязоха сифу Стефан Кунев, който традиционно участва само с изпълнението на форма. За целта той разработи специална хореография, включваща селекция от най-интересните и приложни техники, изучавани и в трите форми без оръжие на Винг Чун Кунг Фу. Както се и очакваше, сифу отново получи златен медал за изпълнението си.

Единственият ни участник в битките на фул контакт за мъже (над 18 години) бе ветеранът Стайко, който спечели злато на Националния шампионат на Кунг Фу То‘а България, провел се през април пак в Полицейската Академия в София.

Останалите четирима от отбора бяха  младежи под 18 години, които участваха в лайт контакт категориите. Трима от тях бяха дебютанти на подобно събитие. Само един от тях бе участвал и в Националния шампионат на Кунг Фу То‘а България през април 2012 г.

Въпреки сравнително късото време за подготовка за състезанието и фактът, че всички тези младежи, тренират от не повече от година, всеки един от тях взе медал в категорията си. Това беше много повече от очакванията на всички и клуб „Беймо“ е особено горд, че те успяха да покажат най-доброто от себе си, да не се откажат, и да проявят завиден спортен дух.

Галерията от Европейското може да видите в сайта.

2013-02-06T13:26:14+00:00