Клуб „Беймо“ с летен тренировъчен лагер на Осоговска планина

Начало|Новини|Клуб „Беймо“ с летен тренировъчен лагер на Осоговска планина

5-дневният семинар се провежда за втора поредна година   

[singlepic id=807 w=320 h=240 float=left] Досега клуб „Беймо“ е организирал дву- и тридневни семинари по Винг Чун със сифу Дейвид Питърсън, както и еднодневни по Винг Чун и ескрима със сифу Стефан Кунев и инструктори по бой със стикове и ножове – грандмайстор Любомир Йорданов и Павел Венков.

Лятото на тази година клубът за втори път организира летен 5-дневен семинар, които за разлика от първият, които бе проведен 2012 г. на морето, този ще е на планина.

За място на събитието избрахме хижа „Осогово“ в едноименната планина, защото тя предлага идеално съчетание от комфорт и много добри цени и се намира в малка и спокойна местност,  непозната за повечето от нас и встрани от масовите туристически потоци, които са особено натоварени през лятото.

Семинарната програма ще включва следните елементи от Вонг Шун Люн Винг Чун: преподаване на Трета форма (Бю Джи) и приложенията на техниките в нея; усъвършенстване на Чи Сао – най-обемният и най-сложният и комплекс от Винг Чун.

Семинарът започва на 3 август (събота) със следобедна (вечерна) тренировка. Неделя, понеделник, вторник и сряда ще има по две тренировки на ден (сутрешна и следобедна). Приключваме на 8 август сутринта  (четвъртък), когато ще се проведе последната десета тренировка.

Освен за тренировки по Винг Чун, мястото бе избрано и затова, че предлага разнообразни начини за изкарване на свободното време. Освен, че хижата отдава велосипеди под наем, всеки може да си носи и свои. Освен по асфалтовият път, който води до Кюстендил (на 16 км от хижата), има и много крос кънтри вело маршрути пътеки за каране на байкове.

В Осоговска планина около нас има и много туристически маршрути, а за желаещите, един от членовете на клуба може да проведе импровизиран курс по оцеляване в дивата природа, който ще включва умения като: разпознаване на ядливи билки, треви, корени и др. от околната природа, палене на огън с подръчни средства, изграждане на подслон и др.

На финала на семинара, всеки участник в него ще получи за спомен специална клубна фланелка, а по-късно в София и DVD с обобщен видеозапис на взетия материал и упражненията.

Засега групата на записалите се и предплатили за участие надвишава 30 души. Всеки член на клуб „Беймо“ или външен практикуващ Винг Чун, който има желание да се присъедини към летният ни семинар – е повече от добре дошъл. За целта, просто трябва да се свърже лично със сифу Стефан Кунев, чийто координати може да намери в сайта ни.

Надявам се, че този пореден летен семинар на „Беймо“ освен за по-доброто усвояване и усъвършенстване на уменията ни по Винг Чун, ще спомогне и за заздравяване на връзките между членовете и гостите на клуба ни!

Снимки от миналогодишният летен семинар на морето – можете да видите тук

Клуб „Беймо“ организира летен тренировъчен лагер на Осоговска планина

2017-08-14T22:24:30+00:00